Miercuri, 12 iunie, la MNIR, lansarea volumului "Roman Dacia and the Roman Army", dedicat profesorului Liviu Petculescu
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui miercuri, 12 iunie 2024, începând cu ora 12:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, în Sala Lapidarium, lansarea volumului "Roman Dacia and the Roman Army", apărut la Editura MEGA, dedicat profesorului Liviu Petculescu, cu ocazia împlinirii a 75 de ani.
Potrivit unui comunicat al MNIR, volumul "Roman Dacia and the Roman Army. Papers Dedicated to Liviu Petculescu on the Occasion of His 75th Birthday", editat de Constantin Augustus Bărbulescu, conferențiar în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, reunește studii și articole dedicate Daciei Romane și implicit armamentului, echipamentului sau elementelor de fortificație ale Imperiului Roman.
La eveniment vor lua cuvântul: dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României, conf. dr. Constantin Augustus Bărbulescu, decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte - Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, dr. Liviu Petculescu, precum și alți invitați.
"Volumul este deschis de studiul lui Jodi Magness, fost Președinte al Institutului Arheologic America și membru titular al Academiei Americane de Arte și Știință. Acesteia i s-au alăturat peste 20 de cercetători și specialiști români, care și-au prezentat studii inedite dedicate Provinciei Romane Dacia", se menționează în comunicat.
Volumul redactat în totalitate în limba engleză s-a dorit un Omagiu adus profesorului și cercetătorului Mihai Liviu Petculescu, care și-a dedicat întreaga carieră studiului armamentului și echipamentului militar roman, dovedind în timp un reputat nume în tot ceea ce înseamnă cercetarea arheologică europeană și mondială.
Profesorul Liviu Petculescu și-a desfășurat cea mai mare parte din activitatea sa profesională la Muzeul Național de Istorie a României, dar a fost și profesor al Centrului Universitar Pitești.
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice