Ministerul Finanțelor a planificat împrumuturi de aproape 6,5 miliarde de lei de la bănci, în noiembrie 2024
Telex » Știri 4 noiembrie, 9:15
Ministerul Finanțelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 795 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni, informează Agerpres. Suma totală, de 6,495 miliarde de lei, este cu 95 milioane de lei mai mare față de cea care a fost programată în octombrie 2024, de 6,405 miliarde de lei, și va fi destinată refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.
Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, în data de 7 noiembrie va fi organizată licitație pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 400 milioane de lei, cu scadența în 27 octombrie 2025.
De asemenea, pe parcursul lunii noiembrie 2024, vor fi organizate licitații pentru nouă emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 5,3 miliarde lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni (795 milioane de lei în total).
Astfel, au fost programate licitații pentru trei emisiuni de obligațiuni de câte 700 milioane lei, în 7 noiembrie, 18 noiembrie și 21 noiembrie, pentru două emisiuni de 600 milioane lei, în 11 noiembrie și 25 noiembrie, și pentru patru emisiuni de câte 500 milioane lei, în 4 noiembrie, 14 noiembrie, 21 noiembrie și 28 noiembrie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național