Ministrul Cercetării: Am găsit soluții pentru construirea unui prototip de dronă
Telex » Știri 7 august, 10:14
Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, și ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, au vizitat, la începutul acestei săptămâni, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială "Elie Carafoli" (INCAS). Potrivit lui Bogdan Ivan, cei doi demnitari au găsit soluții pentru construirea unui prototip de dronă care să fie "un produs integral și autentic al specialiștilor români, de la creație, proiectare și până la producție", relatază Agerpres.
"Proiectul dronei românești merge mai departe! Am mers astăzi împreună cu ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, la INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială «Elie Carafoli», care gestionează proiecte de cercetare de vârf în științele aerospațiale din România de peste 75 de ani. Am găsit împreună soluții pentru ca MCID și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să construiască un prototip pentru drona românească, un produs integral și autentic al specialiștilor români, de la creație, proiectare și până la producție", a scris Bogdan Ivan pe Facebook.
Acesta a arătat că în construcția dronei vor fi folosite echipamente de optoelectronică proiectate de români și sisteme informatice românești inovatoare, "toate generate de mințile geniale ale cercetătorilor români".
La rândul său, ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a precizat, pe aceeași pagină de socializare, că INCAS are deja dezvoltate proiecte pentru sisteme de drone. "Am văzut studii, prototipuri, echipamente și sisteme funcționale care îmi dau siguranța că împreună cu companiile din industria de apărare cu capital privat și de stat, cu companii care inovează permanent în domeniul softurilor, al inteligenței artificiale, microelectronicii sau optoelectronicii proiectul pentru industrializarea dronelor românești poate deveni realitate", a adăugat Radu Oprea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție