MobiliseSME: Un program pentru angajații IMM-urilor din Europa
Numărul 5, 14-20 februarie 2017 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est informează că proiectul MobiliseSME, finanțat prin programul european Employment and Social Innovation – PROGRESS, 2016-2017, oferă sprijin financiar pentru scurte perioade de training pentru angajații întreprinderilor mici și mijlocii în companii partenere din străinătate.
Participarea la acest program este deschisă pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii și angajații acestora. Companiile trebuie să îndeplinească criteriile de încadrare în categoria IMM-urilor: mai puțin de 250 de salariați și o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 de milioane de euro, echivalent în lei, sau active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 de milioane de euro. Sunt acceptate întreprinderile care desfășoară activități independente (entități juridice înregistrate în scopuri de TVA) și următoarele profesii liberale: contabili, auditori financiari, avocați, notari, medici, farmaciști, psihologi, arhitecți, ingineri (înregistrați în cadrul organismelor profesionale naționale și să fie admiși să practice, fără restricție).
Companiile mari (care au peste 250 de angajați, realizează o cifră de afaceri anuală netă de peste 50 de milioane de euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care depășesc echivalentul în lei a 43 de milioane de euro) pot participa numai în calitate de companii-gazdă pentru angajații din cadrul programului; angajații companiilor mari nu pot beneficia de asistență financiară.
Programul de schimb convenit între cele două companii și angajat trebuie să fie strict destinat învățării și trebuie consemnat într-un acord semnat între cele trei părți: angajat, compania angajatoare și compania-gazdă. Aplicațiile pentru participare pot fi depuse până la sfârșitul lunii iunie 2017. Cei interesați pot obține mai multe detalii accesând linkul.
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice