Muzeul Antipa | Expoziția temporară de statui vii „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”
Numărul 29-30, 24 iul. - 6 aug. 2024 » Roza vânturilor
Editura Nemira și Saatchi Creative Hub, alături de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, anunță deschiderea unei noi expoziții temporare, de statui vii, intitulată „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție”. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul are loc în contextul în care numărul de cititori de la noi din țară este în continuă scădere: conform celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. „Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariție”, se subliniază în comunicat.
Astfel, sâmbătă și duminică (27-28 iulie 2024), între orele 12:00-18:00, Muzeul Antipa invită publicul „să admire de aproape diverse specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică”. Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor atât informații despre obiceiurile și principalele caracteristici ale acestor specii, cât și reduceri și recomandări de cărți.
Expoziția temporară „Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariție” este inclusă în circuitul de vizitare a muzeului. Prețul unui bilet de intrare la muzeu este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru pensionari. Copiii până în 18 ani se bucură de gratuitate în perioada vacanțelor școlare. Biletele pot fi achiziționate de la intrarea muzeului sau online accesând acest link: antipa.bilet.ro.
Cei interesați pot accesa mai multe detalii despre eveniment aici.
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național