
Muzeul Selfie-urilor a fost deschis la Los Angeles
Numărul 12-13, 3-16 aprilie 2018 » Roza vânturilor
Muzeul Selfie-urilor a fost deschis duminică, 1 aprilie a.c., la Glandale, în Los Angeles, creatori fiind Tommy Honton și Tair Mamedov, potrivit AFP.
„Selfie-urile au o istorie extrem de bogată, care datează de când umanitatea a creat arta”, a explicat Tommy Honton, scrie News.ro.
Statui imitându-l pe celebrul „David” al lui Michelangelo cu un telefon inteligent, de culoare roz, în mână, un tron fabricat din selfie stick-uri, dar și recomandările de securitate ale guvernului rus difuzate după mai multe accidente mortale sau faimoasele autoportrete făcute de o maimuță cu aparul de fotografiat al lui David Slater sunt expuse de creatorii muzeului, care vor să demonstreze că aceste „egoportrete” înseamnă mai mult decât o simplă fotografie.
Deschis pentru două luni, Muzeul Selfie-urilor și-ar putea prelungi existența în Los Angeles dacă se va ivi ocazia, potrivit fondatorilor, care sunt gata să organizeze o expoziție itinerantă prin Statele Unite și chiar în toată lumea, potrivit News.ro.
Sunt expuse în Muzeul Selfie-urilor și statistici legate de această tendință, precum faptul că femeile sunt mai dispuse să își facă selfie-uri decât bărbații: astfel, în São Paulo, 65,4% dintre selfie-uri sunt realizate de femei și 61,6% – la New York. Procentul este mult mai mare la Moscova – 82%.
Nu există statistici cu privire la Los Angeles, însă Ally Bertik, o vizitatoare, admite că este atrasă de selfie. „Este ocazia de a spune oamenilor: «Sunt în acest loc, poate ați vrea să mergeți și voi aici». Este doar un mod amuzant de a le spune ce fac, de a le arăta oamenilor unde sunt”, explică aceasta.
Sub egida UNESCO, valorile culturii românești se bucură în lume de o tot mai largă recunoaștere
Capodopere ale lui Picasso și Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală și națională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranță” a tradiției și inovației artistice
KINOdiseea de la București, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand național consacrat absolut la scară mondială