FAO: Prețurile mondiale la alimente au fost stabile în septembrie
Numărul 38, 8-14 oct. 2019 » Lumea în care trăim
Indicele global al preţurilor produselor alimentare s-a menţinut stabil în septembrie, ieftinirea zahărului fiind compensată de scumpirile înregistrate la uleiuri vegetale şi carne, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), informează agenţia Reuters, citată de Agerpres. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În septembrie, acest indice a avut o valoare de 169,9 puncte, similar cu cel din august.
Preţul la zahăr a scăzut cu 3,9% comparativ cu august, pe fondul perspectivelor privind majorarea livrărilor în acest sezon. În schimb, preţul uleiurilor vegetale a urcat cu 1,4% în septembrie, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni, în timp ce preţurile la carne au crescut cu 0,8%.
În paralel, FAO şi-a înrăutăţit estimările privind producţia mondială de cereale în 2019 cu 2,2 milioane tone, până la 2,706 miliarde tone, dar încă în creştere cu 2% faţă de nivelul din 2018. „Cele mai recente previziuni vin, în principal, în urma reducerii perspectivelor privind producţia globală de orez şi grâu, care nu compensează estimările privind majorarea producţiei de porumb”, a subliniat organizaţia internaţională.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Actuala „ofensivă” a cărții înregistrează noi victorii pe „frontul” lecturilor de calitate
Susținere financiară suplimentară pentru protejarea „Tezaurului Uman Viu”
ArtSafari: cinci expoziții de excepție cu opere ale marilor artiști plastici români
Istoria Teatrului, o „scenă” pentru eternitate
Cartea pentru copii, de la „Cenușăreasă” la podiumul premianților
Monumentele istorice, comori pentru eternitate
La MNAR, filmul de artă este la el acasă
România devine un hub cultural-artistic atestat și de un important festival cinematografic