POR: A fost publicat ghidul aferent apelului de proiecte pentru Regiunea de Dezvoltare Vest
Numărul 12-13, 3-16 aprilie 2018 » Fonduri europene
Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor aferent apelului de proiecte pentru Regiunea Vest, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, a fost aprobat zilele trecute, prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, fiind disponibil online pe site-ul ministerului de resort, la secțiunea Apeluri.
Ghidul conține informațiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare și contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a cererii de finanțare de către solicitanți.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) informează că depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic – aplicația MySMIS.
„Este necesar ca valoarea eligibilă a unui proiect să se încadreze în limitele a 100.000 euro și cinci milioane de euro. Solicitanții eligibili sunt autoritățile publice centrale, unitățile administrativ-teritoriale, unități de cult, organizații nonguvernamentale, precum și parteneriatele între entitățile menționate anterior”, precizează MDRAP, într-un comunicat.
Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 16 aprilie 2018, ora 12.00. Cererile de finanțare vor putea fi încărcate în aplicația MySMIS până la data de 16 iulie 2018, ora 12.00.
Apelul este de tip non competitiv, având la bază principiul „primul venit, primul servit”, cu termen-limită de depunere a cererilor de finanțare, menționează reprezentanții MDRAP.
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate