Președintele CCIB: Inteligența artificială are potențialul de a transforma orice sector de activitate
Telex » Știri 5 iunie, 9:12
Inteligența artificială are potențialul de a transforma orice sector de activitate iar a nega această realitate sau a amâna nejustificat luarea unor măsuri pentru a integra inteligența artificială în activitatea curentă înseamnă a face pași siguri către ieșirea de pe piață, consideră Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), citat de Agerpres. CCIB a organizat marți un nou eveniment din seria Business Breakfast la Palatul CCIB, cu tema "AI BOOST: Cum să crești afacerea folosind inteligența artificială".
"Această ediție este una aparent inedită. Aici, în acest Palat spectaculos, inaugurat în urmă cu 113 ani, vorbim, iată, despre AI. De fapt, preocuparea de a pune pe agenda publică subiecte de impact pentru comunitatea de business ne-a caracterizat întreaga activitate. În zilele noastre, fie că este vorba de îmbunătățirea experienței clienților, optimizarea lanțurilor de aprovizionare sau inovarea în produse și servicii, inteligența artificială are potențialul de a transforma orice sector de activitate. A nega această realitate sau a amâna nejustificat luarea unor măsuri pentru a integra inteligența artificială în activitatea curentă înseamnă a face pași siguri către ieșirea de pe piață", a declarat Iuliu Stocklosa, în deschiderea evenimentului, la care au participat numeroși antreprenori, manageri și experți în tehnologie, potrivit unui comunicat al CCIB.
Invitatul special al ediției a fost Adrian Dragomir, fondator StartAI și Termene.ro, expert în integrarea tehnologiilor AI în companiile din țara noastră, care a vorbit pe larg despre cele patru valuri ale inteligenței artificiale: automatizare, optimizare; scalare (de la optimizare la expansiune); înlocuire (depășirea barierelor organice ale minții umane); decide și controlează.
Adrian Dragomir a subliniat, inclusiv prin prezentarea unor studii de caz, că automatizarea și optimizarea proceselor generează un avantaj competitiv major. Totodată, a atras atenția că acele companii care nu vor intra în acest prim-val anul acesta sau cel târziu anul viitor vor dispărea de pe piață.
La rândul său, Iulian Manea, reprezentantul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), a vorbit despre demersurile făcute la nivelul Uniunii Europene (UE) în ceea ce privește reglementarea domeniului, astfel încât sistemele de inteligență artificială utilizate pe teritoriul UE să fie sigure, transparente, etice, imparțiale și sub control uman.
Totodată, acesta a dat detalii despre Regulamentul privind Inteligența Artificială (AI Act), punctând practicile interzise, precum și domeniile de sisteme încadrate în categoria celor cu risc ridicat, de la identificarea biometrică și clasificarea persoanelor fizice, gestionarea și exploatarea infrastructurilor critice, educație și formare profesională, accesul la servicii esențiale și până la ocuparea forței de muncă, gestionarea migrației și administrarea justiției. În plus, a vorbit și despre Regulamentul privind guvernanța datelor la nivel european (DG Act).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”