Președintele UBS: Băncile de importanță sistemică au suficient capital
Numărul 44, 6-12 nov. 2024 » Lumea în care trăim
Băncile considerate ca fiind prea mari pentru a fi lăsate să cadă sunt capitalizate suficient, a afirmat directorul general al grupului bancar elvețian UBS AG, Colm Kelleher, în condițiile în care banca sa caută să evite reglementările care se conturează în prezent în Elveția și care ar putea afecta afacerile, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
„Opinia mea personală este că, din 2008, băncile prea mari pentru a fi lăsate să cadă sunt mai mult decât capitalizate adecvat. Această bătălie e de domeniul trecutului”, a declarat Kelleher la un eveniment în Bruxelles.
Declarația sa vine după ce UBS a raportat rezultate trimestriale peste așteptări, care au majorat cotația acțiunilor, înainte ca starea de spirit să se înrăutățească, pe fondul incertitudinilor legate de momentul publicării noilor reglementări din Elveția.
Guvernul elvețian anunța în aprilie propuneri menite să prevină o repetare a crizelor bancare, cum a fost în 2023, când problemele Credit Suisse au forțat preluarea băncii de către UBS.
Planurile Guvernului prevăd ca UBS să dețină capital suplimentar deși banca a avertizat că astfel de cerințe ar putea afecta afacerile și ar avea un impact negativ asupra Elveției.
Kelleher a explicat că autoritățile de reglementare privesc retrospectiv problema capitalului și ar trebui să încurajeze băncile să sprijine economia.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național