Produs-pilot în noua strategie a Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM: Garantarea Economiei Rurale – GER
Numărul 6, 20-26 feb. 2018 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat lansarea GER – Garantarea Economiei Rurale, o soluție completă de finanțare pentru proiectele de dezvoltare propuse de beneficiarii publici locali. Noul produs de garantare armonizează două facilități de spijin destinate beneficiarilor publici care propun proiecte la nivelul Grupurilor de Acțiune Locală: garanția FNGCIMM pentru plata avansului prevăzut în contractele de finanțare încheiate cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și garanția creditului bancar pe care beneficiarii îl pot accesa pentru finanțarea investiției. În ambele cazuri, garanția FNGCIMM poate acoperi până la 100% valoarea finanțării, devenind, astfel, o pârghie de impulsionare a dezvoltării economice la nivel local.
„Noul produs de garantare, GER – Garantarea Economiei Rurale, reprezintă pentru FNGCIMM un pilot al noii strategii de repoziționare și dezvoltare. Susținerea ecosistemului antreprenorial românesc, a economiei, în general, presupune o abordare personalizată a potențialilor beneficiari. Am identificat o serie de oportunități la nivelul segmentului public local și am dezvoltat noul mecanism de garantare pentru a facilita implementarea proiectelor ce pot beneficia de finanțarea AFIR. Estimăm un potențial de peste două mii de proiecte la nivel național, ce pot genera atragerea a peste 180 de milioane de euro, fonduri destinate dezvoltării rurale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.
Potrivit FNGCIMM, mecanismul de garantare GER a fost dezvoltat ca răspuns la nevoile de sprijin ale beneficiarilor publici identificate la nivel local, fiind, în același timp, un catalizator pentru absorbția fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, politicii comune de pescuit și politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene.
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție