Program de educație financiară pentru studenți
Numărul 2, 5-11 aprilie 2016 » Cariere. Drumul spre performanță
Bursa de Valori București (BVB) a lansat oficial al treilea pilon al programului Fluent în Finanțe, destinat studenților. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte educaționale ale BVB, care își propune să susțină creșterea gradului de educație financiară în țara noastră. Această a treia etapă a programului, intitulată Fluent în Finanțe 3.0, este derulată de BVB împreună cu cinci dintre cele mai prestigioase universități din România: Universitatea Politehnica din București, Universitatea București, Universitatea Româno-Americană, Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”. BVB, împreună cu partenerii săi din acest proiect – BT Securities, Estinvest, IFB Finwest, BRK Financial Group și OTP Asset Management –, va susține seminare gratuite în universități, în scopul dobândirii de către studenți a unor abilități și cunoștințe suplimentare în ceea ce privește administrarea banilor, importanța acumulării averii și investițiile la bursă. Seminarele gratuite se desfășoară până în luna mai și în intervalul octombrie-decembrie 2016, fiecare cu o durată de două ore, și vor fi susținute de lectori din partea BVB și a partenerilor din program. Prin această nouă etapă, BVB își propune să atragă între 500 și 1.000 de studenți.
„Universitatea Creștină «Dimitrie Cantemir» salută inițiativa Bursei de Valori București de a conștientiza în rândul populației, prin programul Fluent în Finanțe, necesitatea formării competențelor și abilităților privind administrarea finanțelor proprii. Deja au fost stabilite datele în care se vor organiza seminarele în cadrul universității noastre. În urma acestor întâlniri la care vor participa studenții și cadrele didactice, vom realiza o evaluare cu scopul de a menține și dezvolta acest parteneriat sub diferite forme”, a declarat Marinella Turdean, prorector al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. La rândul său, Dan Popovici, director general al OTP Asset Management România, a precizat că „educația financiară este un proces de lungă durată, dar care, în timp, va fi benefic atât pentru populație, cât și pentru companiile care activează în domeniul financiar. Acest proces va avea un impact pozitiv asupra calității vieții oamenilor, indiferent dacă vorbim de înțelegerea unor produse de creditare sau de economisire/investiții. Cu cât produsele devin mai complexe, cu atât este nevoie de mai multe cunoștințe financiare și aici intervenim noi, de fiecare dată când este posibil, și ne asumăm rolul de cultivator al educației financiare”.
Programul Fluent în Finanțe a început în iulie 2015 și a fost dedicat în prima etapă angajaților din companii. Peste 1.500 de persoane au luat parte la seminare și au învățat noțiunile de bază ale piețelor de capital. La finalul anului trecut, BVB a lansat Fluent în Finanțe 2.0, care a extins programul inițial cu seminare educaționale adresate oamenilor obișnuiți, indiferent de angajatorul lor. În total, aproximativ 500 de persoane au participat la întâlnirile din București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara. Următoarele seminare vor avea loc la Sibiu (12 aprilie), Iași (18 mai) și Oradea (7 iunie). (Al.R.)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice