
Rata de ocupare a populației a scăzut la 66,5% în trimestrul IV 2016
Telex » Știri
28 martie 2017
Rata de ocupare a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani din România, un indicator al gradului în care populația este activă din punct de vedere economic, a scăzut în trimestrul al patrulea al anului trecut la 66,5%, de la nivelul de 67,7% în trimestrul al treilea, și se menține la o distanță de 3,5 puncte procentuale față de ținta fixată pentru 2020, care prevede o rată de ocupare de minimum 70%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS). În al doilea trimestru din 2016, rata de ocupare a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 ani, luată în calcul în comparațiile europene, a fost de 66,6%, în creștere față de primul trimestru al anului trecut (64,5%).
Statisticile privind ocuparea sunt însă mai slabe dacă se ia în calcul întreaga populație din România considerată în vârstă de muncă, cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani. La această categorie, gradul de ocupare a ajuns la 61,6% în perioada octombrie-decembrie 2016, în scădere cu 1,5 puncte procentuale față de trimestrul anterior (63,1%).
Din totalul populației active la finalul lunii decembrie, de 8,879 milioane persoane, 8,394 milioane lucrau, iar 485.000 erau șomere. Din categoria celor care lucrau, 6,309 milioane de persoane se încadrau în categoria salariaților, iar 2,085 milioane de persoane erau patroni, lucrători pe cont propriu, lucrători familiali neremunerați și membri ai unei societăți agricole sau ai unei cooperative neagricole.
(Sursa: News.ro)
Mănăstirea Voroneț, izvor de frumusețe și credință
UE alocă 5,1 miliarde de euro pentru promovarea de noi orientări în domeniul sănătății publice
Târgul de carte Gaudeamus – ediția 2021, o veritabilă „gură de oxigen” pentru piața cărții din țara noastră
Incandescent – la propriu și la figurat, despre un meșteșug străvechi
Nicolae Titulescu, un reper pentru diplomația românească și mondială
Longevitatea creatoare; pentru vârstnici – exerciții de memorie, pentru tineri – identificarea „rădăcinilor”
Târgurile Mărțișorului, încă un pas spre revenirea la normalitate
Ziua Internațională a Faptelor Bune, prilej de reflecție despre noi înșine