
Recensământul populației și locuințelor se va desfășura în perioada 1 februarie - 17 iulie 2022
Telex » Știri
21 ianuarie 2021
Comisia centrală pentru Recensământul populației și locuințelor 2021 (CCRPL2021) decalează termenele de desfășurare a Recensământului de probă și a Recensământului populației și locuințelor runda 2021, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), citat de Agerpres. Astfel, recensământul de probă se va desfășura în perioada 1 februarie - 31 martie 2021, iar recensământul populației și locuințelor (RPL2021) se va desfășura în perioada 1 februarie - 17 iulie 2022.
Totodată, termenele referitoare la prelucrarea datelor, la diseminarea și publicarea rezultatelor Recensământului populației și locuințelor (RPL2021) rămân nemodificate. Rezultatele finale ale RPL2021 vor fi publicate în decembrie 2023, conform calendarului Eurostat.
În anul 2021, atât în România, cât și în celelalte statele membre UE era programată desfășurarea Recensământul populației și al locuințelor. Din cauza situației create de pandemia SARS-CoV-2, Comisia centrală pentru Recensământul populației și locuințelor din România (CCRPL2021) a decis decalarea termenelor Recensământului populației și locuințelor (RPL2021), precum și a Recensământului de probă. Termenele referitoare la prelucrarea datelor și la diseminarea și publicarea rezultatelor rămân nemodificate.
Potrivit INS, acest recensământ este primul care se va desfășura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, completând chestionarul de recensământ după etapa de preînregistrare.
„Informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă și cele rezultate după agregarea lor nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Sub egida UNESCO, valorile culturii românești se bucură în lume de o tot mai largă recunoaștere
Capodopere ale lui Picasso și Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală și națională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranță” a tradiției și inovației artistice
KINOdiseea de la București, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand național consacrat absolut la scară mondială