Registrul electronic național al nomenclaturilor stradale
Telex » Știri
20 octombrie 2016
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, structura, organizarea și funcționarea Registrului electronic național al nomenclaturilor stradale (RENNS). Acesta este realizat, actualizat și administrat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) și se constituie exclusiv în format electronic.
Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările ulterioare prin dispozițiile art. 5, reglementează normele generale care definesc RENNS ca sistem unic de referință la nivel național, în care sunt înscrise nomenclaturile stradale la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. Legea instituie obligativitatea utilizării RENNS de către instituțiile și autoritățile administrației publice centrale și locale în activitatea specifică, precum și obligația autorităților administrației publice de a proceda la furnizarea și actualizarea datelor cu privire la nomenclatura stradală proprie din registrul electronic al nomenclaturilor stradale.
Pentru asigurarea unei evidențe unitare și pentru actualizarea la zi a unui registru informatic la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor, autoritățile administrației publice centrale și locale sunt obligate să furnizeze elementele specifice nomenclaturii stradale și să le introducă în sistemul RENNS.
Potrivit reprezentanților Executivului, prin folosirea RENNS se va realiza eficientizarea unor procese de lucru existente din sectorul public și privat, reducerea riscului de a face erori, precum și beneficii indirecte, precum crearea unui mediu mai sustenabil prin sisteme de transport mai eficiente, ca urmare a unui registru îmbunătățit al adreselor.
Sub egida UNESCO, valorile culturii românești se bucură în lume de o tot mai largă recunoaștere
Capodopere ale lui Picasso și Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală și națională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranță” a tradiției și inovației artistice
KINOdiseea de la București, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand național consacrat absolut la scară mondială