România produce circa 5% din merele din UE
Numărul 1, 12-18 ian. 2022 » Roza vânturilor
România a produs peste jumătate de milion de tone de mere în 2020, în pofida anului agricol secetos, ceea ce înseamnă 4,5% din totalul Uniunii Europene, situându-se pe locul cinci în topul celor mai mari producători, conform catalogului „Cifre-cheie pe lanțul alimentar european – 2021“, informează Mediafax. De asemenea, țara noastră are avantajul că produce cel mai important soi din UE. „În 2017 (ultimul an pentru care există date disponibile – n. red.), cea mai comună varietate de mere de desert cultivate în UE a fost Golden Delicious, în principal recoltate în Italia, Franța și România“, arată datele Comisiei Europene.
Spania (30,4%) și Italia (23,2%) au fost principalii producători de fructe, fructe de pădure și nuci din UE. Polonia (30%) și Italia (20,8%) împreună reprezentau aproximativ jumătate din toate merele recoltate în UE, conform datelor de la Comisia Europeană.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Cartea pentru copii, de la „Cenușăreasă” la podiumul premianților
Monumentele istorice, comori pentru eternitate
La MNAR, filmul de artă este la el acasă
România devine un hub cultural-artistic atestat și de un important festival cinematografic
Lectura, ca mod de viață atestat și de o stație de metrou
Corul Madrigal. Concerte ale valorilor muzicale la superlativ
Expozițiile, gazde primitoare pentru arte și profesii
Voluntariatul, act de voință în sprijinul culturii și artei