Școala de Vară la Antipa| Animale ocrotite
Numărul 27-28, 10-23 iul. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează, pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, Școala de Vară – „o fascinantă călătorie în lumea cunoașterii științifice”, potrivit reprezentanților muzeului. „Urmând cursurile Școlii de Vară de la Antipa, participanții vor fi implicați în activități de cunoaștere a biodiversității și de ocrotire a mediului, prin însușirea și experimentarea practicilor utilizate de către specialiștii muzeului”, menționează organizatorii.
În modulul „Animale ocrotite”, din perioada 15 - 19 iulie 2024, tinerii cursanți vor face cunoștință cu specii ocrotite din fauna României și vor afla de la dr. Alexandru Iftime de ce unele specii de animale ajung să aibă nevoie de ocrotire, precum și ce putem face fiecare dintre noi pentru a le oferi această protecție. Participanții vor afla ce specii de animale sunt ocrotite de lege, cum să le recunoască și să le protejeze în natură, de la vietăți binecunoscute și spectaculoase precum balena albastră sau tigrul siberian la peștișori întâlniți doar în România, precum aspretele sau roșioara de Pețea. Vor învăța care sunt necesitățile acestor specii și ce putem face pentru ele și pentru a reduce impactul activităților noastre asupra naturii.
La terminarea fiecărui modul, toți copiii vor primi diplome de participare și premii surpriză.
Înscrierea copiilor la Școala de Vară 2024 la Antipa se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 15 locuri/grupă. Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile, iar costul de participare este de 290 lei/modul/participant, 560 lei/ modul/doi frați sau 560 lei/ 2 module/participant.
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale