Senatul Universității din București a decis creșterea mediei minime de admitere la studiile de masterat, de la 5 la 6
Numărul 7, 28 feb. - 6 mar. 2017 » Direct de la sursă
Senatul Universității din București a aprobat Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2017 pentru studii universitare de masterat. Admiterea la programele masterale se desfășoară în sesiunea iulie-septembrie 2017, pe locuri finanțate de la buget și pe cele cu taxă, atât pentru învățământul cu frecvență, cât și pentru cel cu frecvență redusă.
La concursul de admitere se pot înscrie absolvenții cu diplomă de licență sau echivalentul acesteia, iar admiterea este deschisă atât cetățenilor români, cât și cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene, în condiții prevăzute de lege. Pentru facilitarea procesului, facultățile vor putea dezvolta platforme online pentru înscriere, potrivit metodologiilor proprii. Înscrierea la concursul de admitere se poate face, în numele candidatului, și de către o altă persoană, pe bază de procură.
Potrivit Metodologiei, un student poate urma concomitent cel mult două programe de studii, indiferent de ciclul de studii. Pe de altă parte, Universitatea asigură finanțarea de la buget pentru un singur program de master.
Similar cu procedurile aferente admiterii la studiile de licență, candidații la studiile masterale nu vor fi nevoiți să depună copiile legalizate ale diplomelor și ale celorlalte acte necesare, acestea urmând să fie certificate prin confruntarea cu documentele originale de către membrii comisiei de admitere.
Noutatea majoră a metodologiei de admitere la studiile de masterat 2017 o reprezintă creșterea mediei minime de admitere, de la cinci (5), în 2016, la șase (6), în 2017. „Media minimă de admitere va fi stabilită de consiliul facultății, dar nu poate fi mai mică decât 6 (șase)”, se arată în documentul aprobat de Senatul Universității din București.
Vor fi scutiți de plata taxei de înscriere la admitere, o singură dată, în cadrul Universității din București, candidații orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii sau din plasament familial, dar și copiii personalului didactic în activitate și cel pensionat, precum și copiii personalului încadrat în instituție.
Structura examenului de admitere, pe facultăți, precum și calendarul admiterii la studii de masterat vor fi aprobate într-o ședință de senat viitoare.
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice