Sorin Grindeanu: Sunt optimist că în această toamnă vom avea Drumul Expres Craiova-Pitești dat în circulație
Telex » Știri 1 august, 9:00
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că Drumul Expres Craiova-Pitești, unde se mai află în lucru tronsoanele 1 și 4, va fi dat în circulație în această toamnă, relatează Agerpres. Potrivit lui Grindeanu, tronsonul 1, unde primul contract de lucrări a fost anulat din cauza întârzierilor constructorului, iar licitația a fost reluată, este acum realizat în proporție de 80% și sunt asigurări că va fi finalizat până la sfârșitul anului, deși termenul din contract este martie 2025.
"Ca progres în teren, pe acest lot suntem undeva la 80%. Am avut o discuție și cu cei care se ocupă și de lotul 4 (suntem cei care au făcut și lotul 2 și lotul 3), este o companie serioasă care își face treaba. Sunt optimist că în această toamnă vom avea drumul expres dat în circulație, și pe acest tronson și până la km 108, cu drumul de legătură în A1. Este un lucru foarte important. Apropo de legătura Craiova-Constanța, pe A0 azi se dau în circulație acei 10 km, rămânând în discuție ultima legătură, cea de 17 km, de la A1 până la DN6, drumul spre Alexandria", a spus Grindeanu care, împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a vizitat miercuri șantierele de lucrări pe tronsoanele 1 și 4 ale drumului expres.
Tronsoanele 2 și 3 ale DE Craiova - Pitești sunt deja date în circulație.
Grindeanu a reafirmat că în ultimele două săptămâni au fost lansate în licitație și cele trei loturi de la drumul expres Craiova la Filiași, "pentru este important pentru Craiova să se lege la autostradă și pe zona Severin - Caransebeș - Lugoj".
"Primele trei loturi de la Craiova la Filiași au fost lansate în licitație, urmând să mergem pe Filiași - Severin, Severin - Domașnea, Domanșnea - Caransebeș, Caransebeș - Lugoj.
Pe viitor mai sunt încă două lucrări importante: legătura prin Găneasa pe zona de Nord și acolo avem pornit studiul de fezabilitate Găneasa - Vâlcea să se lege rapid, și trebuie să pornim proiectul pentru Craiova - Calafat. Sunt lucruri care vor duce la rezolvarea pe ani buni de acum încolo a tuturor problemelor de infrastructură rutieră din jurul Craiovei".
Ministrul Transporturilor a precizat că nu este mulțumit de ritmul lucrărilor la Centura de sud a Craiova și i-a atenționat pe constructori să schimbe modul de lucru, pentru că nu ezită să recurgă la o reziliere a contractului așa cum a făcut și la tronsonul 1 al DE Craiova-Pitești.
"Nu sunt mulțumit de ritmul în care merge restul pe Centura de sud a Craiovei. Sunt undeva la 80% și nu sunt mulțumit. I-aș atenționa și le-aș spune că așa cum aici am luat decizia să reziliez contractul în urmă cu un an și am făcut foarte bine, am reziliat și cei care au venit în loc își văd de treabă și uite că terminăm anul acesta, nu am să ezit să face același lucru pentru Centura de sud. La fel cum am făcut și la Centura Timișoarei și acum într-o lună la Timișoara se inaugurează centura. Eu îi atenționez să schimbe modul de lucru, să mărească ritmul. Nu e rolul meu ca ministru să reziliez contracte, dar nici să acceptăm acest ritm de lucru la nesfârșit. Repet: să se uite ce s-a întâmplat aici: s-a reziliat, a intrat un constructor serios care anul acesta finalizează înainte de termen și chiar îi felicit: termenul de finalizare fiind totuși pe acest tronson martie 2025. Dar toate asigurările sunt că vom circula anul acesta", a mai spus Grindeanu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice