Studiu: O companie românească din trei va face angajări în al doilea trimestru din 2017
Telex » Știri 14 martie 2017
Aproape o treime (32%) dintre angajatorii din România anticipează o creştere a numărului de angajaţi în al doilea trimestru din acest an, în timp ce doar 7% dintre reprezentanţii companiilor prevăd o scădere a personalului, potrivit unui studiu al grupului de resurse umane ManpowerGroup, privind perspectivele angajării de forţă de muncă, publicat astăzi. Cererea este mai mare de forţă de muncă este în cele două regiuni în care este împărţită Transilvania (Centru şi Nord-Vest), care include judeţe dezvoltate şi dinamice precum Cluj, Sibiu sau Braşov, în timp ce Moldova şi Oltenia au cea mai slabă ofertă de locuri de muncă.
În raportul anterior, cu previziuni de angajare pentru primul trimestru din 2017, doar 19% dintre angajatorii intervievaţi prevedeau creşteri ale numărului total de angajaţi, iar 13% indicau reduceri.
În raportul actual, situaţia pe piaţa forţei de muncă arată o îmbunătăţire sensibilă. „Pentru prima dată în derularea ediţiei pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trim. II/2008, Previziunea Netă de Angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni şi toate cele zece sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferenţiază încă de la o regiune la alta şi de la un sector la altul. (…)Perspectivele de angajare luminoase şi stabile, care le egalează pe cele mai optimiste raportate de la declanşarea crizei economice încoace, denotă o piaţă a muncii mai favorabilă şi diversificată, de care vor beneficia cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cu condiţia să deţină competenţele şi abilităţile căutate, atât cele profesionale, cât şi cele interpersonale”, a declarat directorul strategic de marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup, Corina-Bianca Gonteanu.
Pe regiuni, cele mai mari intenţii de angajare pentru al doilea trimestru din 2017 sunt ale companiilor din regiunea Centru, din care fac parte judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (+29%), Nord-Vest (+24%) şi Sud (+23%). În schimb, în regiunea Nord-Est, ce include şase judeţe din Moldova, sunt cele mai slabe perspective de angajare pentru al doilea trimestru din 2017, cu nivel al previziunilor nete de +3%, în timp ce în regiunea Sud-Vest Oltenia, nivelul este de +6%, cifrele fiind ajustate sezonier.
(Sursa: News.ro)
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice