Topul Național al Firmelor Private din România, ediția a XXVII-a: 30 de ani de libertate antreprenorială
Numărul 43, 12-18 nov. 2019 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat vineri, 8 noiembrie a.c., cea de-a XXVII-a ediție a Topului Național al Firmelor Private din România, cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din țară. Manifestarea s-a desfășurat sub semnul marcării a 30 de ani de libertate antreprenorială în țara noastră. În cadrul acestei manifestări sunt premiate, anual, companiile românești care au înregistrat rezultate notabile, aducând valoare adăugată în comunitățile în care își desfășoară activitatea și la scara întregii economii românești.
La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel național, clasamentul național pe domenii de activitate – cod CAEN și clasamentul județean. S-au acordat, de asemenea, o serie de premii speciale.
CECCAR – care este partener tradițional al acestor manifestări – a fost reprezentat de președintele Consiliului superior, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, expert contabil, și președintele Consiliului Filialei CECCAR București, Aurel Andrei.
În deschiderea evenimentului au fost adresate mesaje pentru mediul de afaceri de Florin Jianu, președintele CNIPMMR, Klaus Werner Iohannis, președintele României, și prim-ministrul Ludovic Orban.
În cuvântul său, Florin Jianu, președintele CNIPMMR, a subliniat importanța evenimentului și a prezentat cele cinci priorități ale Consiliului pentru perioada actuală: „1) debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor; 2) identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie; 3) întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă; 4) Tech-Digitalizare; 5) menținerea tinerilor absolvenți în țară”.
Premierea companiilor din Top a avut la bază următoarele criterii: performanță globală, productivitate, cifră de afaceri și profit brut. Bilanțul total al firmelor participante a fost de aproximativ 11 miliarde de lei – cifra de afaceri, 1 miliard de lei – profit brut și peste 36.000 de salariați.
Președintele Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, a înmânat, alături de directorul Direcției IMM a CEC Bank, Doina Topală, premiile pentru Performanță Globală.
În cuvântul său, președintele CECCAR a subliniat că, atunci când vorbim despre rolul antreprenorilor la dezvoltarea țării, nu putem să o facem fără să relevăm o perioadă de mare succes din acest punct de vedere, respectiv cea interbelică, care oferă multe de învățat atât antreprenorilor, cât și decidenților în domeniul politicilor publice. Atunci, ca, de altfel, și astăzi, profesionistul contabil a fost alături de antreprenori, profesia fiind reglementată în anul 1921. „Am avut – și noi – propria contribuție la succesul dezvoltării economice a României interbelice”, a remarcat președintele Consiliului superior al CECCAR. În ceea ce privește perioada actuală, CECCAR s-a afirmat ca un partener constant al organizației patronale reprezentative a întreprinzătorilor, CNIPMMR, fapt care certifică „relația de simbioză dintre profesionistul contabil și antreprenor”.
Prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova a adus la cunoștința participanților faptul că, de la 1 octombrie, CECCAR este membru al Grupului de experți în materie de TVA al Comisiei Europene, grup care consiliază Executivul comunitar în toate deciziile cu incidență în acest domeniu, apreciind că, la nivelul politicilor UE, există o viziune pe această temă, se discută despre găsirea unor scheme în care GAP-ul de TVA să fie cât mai mic, avându-se în vedere noile modele de business care sunt implementate. Implicarea CECCAR în această activitate este o bună oportunitate și pentru a se face auzită vocea antreprenorilor din România, precum și a reprezentanților țării noastre, la nivelul UE. În acest context, președintele Robert-Aurelian Șova a adresat CNIPMMR invitația de a se alătura grupului constituit la nivelul CECCAR în care urmează să se dezbată proiectele de modificare a reglementărilor UE în materie de TVA.
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc