
Veniturile principalelor bănci de investiții din lume au crescut cu 85% în 2020
Numărul 9, 9-15 mar. 2021 » Lumea în care trăim
Veniturile principalelor bănci de investiții din lume, obținute din tranzacții cu materii prime, vânzarea derivatelor și alte activități din sector, au crescut cu 85% în 2020, în urma majorării câștigurilor obținute din tranzacționarea metalelor și a țițeiului, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanță Coalition, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Veniturile obținute din tranzacții cu materii prime de către primele 12 bănci de investiții din lume au crescut în 2020 pentru al treilea an consecutiv, după o lungă perioadă de declin cauzată de cerințele mai dure ale autorităților de reglementare și de reducerea activităților. În 2017, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al acestor venituri.
În 2020, veniturile principalelor bănci de investiții obținute din tranzacții cu materii prime, vânzarea derivatelor și alte activități din sector au crescut la 7,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2019, arată datele publicate de Coalition. „În domeniul tranzacționării metalelor prețioase, veniturile au crescut semnificativ deoarece în perioade de criză mulți investitori cred că acestea reprezintă o valoare de refugiu. În energie, petrolul a avut o performanță foarte bună, pe fondul creșterii activității fondurilor de hedging”, apreciază compania de consultanță.
Banca americană JPMorgan a înregistrat în 2020 venituri record de aproximativ un miliard de dolari de pe urma tranzacționării, stocării și finanțării metalelor prețioase, au declarat recent pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Cele 12 bănci incluse în studiul Coalition sunt Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley, Societe Generale și UBS.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Un veritabil boom al turismului cultural-artistic și sportiv
„Bucharest Opera Festival”, încununarea unui centenar de remarcabile realizări muzicale
Sezonul cultural estival, oferte pentru toate preferințele
BookFest 2022 – 5 zile de călătorie din România până în Țara Soarelui-Răsare
Târgul European al Castelelor, între lupte de cavaleri și spectacole de muzică modernă
Concursul internațional „George Enescu”. Pe podium, înalta ținută artistică și virtuțile talentului
Cu privirea din prezent spre un trecut fondator. O expoziție internațională Leonardo da Vinci, la Bușteni
Un regal artistic sub prestigioasa emblemă a „Cununii Carpaților”