
FNGCIMM a acordat garanții de peste 46 de miliarde lei, prin IMM Invest Plus
Telex » Știri
27 septembrie, 10:00
Peste 71.000 de garanții în valoare de 46,4 miliarde de lei au fost acordate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), în perioada 2020 – 2023, prin Programul IMM Invest Plus, potrivit datelor prezentate de Dumitru Nancu, directorul general al instituției și vicepreședintele Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare (AECM), în cadrul unei reuniuni internaționale organizată în Germania, la Frankfurt pe Main, relatează Agerpres. "FNGCIMM, în calitate de membru al AECM, a prezentat un status al Programului IMM Invest Plus cu focus pe agricultură, derulat pe Cadrul Temporar de Criză Ucraina (Agro IMM Invest). Am fost deosebit de încântat să constat că amploarea programului IMM Invest Plus, eficiența FNGCIMM ca instrument de garantare al statului și rezultatele implementării, au fost apreciate la nivelul european. A fost remarcată creșterea accelerată a garanțiilor pe care le-am acordat începând cu anul 2020, în principal prin programele guvernamentale IMM Invest și IMM Invest Plus. Rezultatul implementării acestor programe în perioada 2020-2023, transpus într-un număr de peste 71.000 de garanții, în valoare de peste 46,4 miliarde lei, cu finanțări susținute de peste 54,8 miliarde lei, reprezintă un record european. Pentru a confirma ca nu sunt rezultate obținute doar în contextul crizelor suprapuse, am asumat lansarea unor viitoare programe de garantare, a proiectelor, generic considerate «verzi», conforme cu tendințele, regulamentele și programele europene", a declarat Nancu.
Potrivit unui comunicat de presă al FNGCIMM, oficialul român a abordat, asemănător cu pozițiile reprezentanților Poloniei, Ungariei și Bulgariei, situația dificilă a fermierilor și a procesatorilor români, ca efect de distorsiune a pieței produselor agricole, în condițiile actuale ale războiului din Ucraina.
O delegație a FNGCIMM S.A - IFN a participat, în perioada 21 - 22 septembrie, la Frankfurt pe Main, Germania, la reuniunea organizată de AECM. Cei peste 45 de participanți din 15 țări, au dezbătut problematica complexă a instrumentelor de finanțare și schemelor de susținere dedicate spațiului rural, Politica Agricolă Comună, regulamentele și programele europene din zona de finanțare în sectorul agricol.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Sub egida UNESCO, valorile culturii româneşti se bucură în lume de o tot mai largă recunoaştere
Capodopere ale lui Picasso şi Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală şi naţională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranţă” a tradiţiei şi inovaţiei artistice
KINOdiseea de la Bucureşti, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand naţional consacrat absolut la scară mondială