
Ghid privind raportarea nefinanciară și raportarea pentru management în contextul crizei generate de coronavirus
Numărul 23-24, 16-29 iunie 2020 » Publicații de specialitate
Raportarea nefinanciară în condițiile pandemiei de coronavirus poate fi un catalizator pentru o raportare transparentă orientată spre sustenabilitate. Analiza macroeconomică ar putea reprezenta un reper pentru restructurarea fundamentală a unei afaceri, iar profesionistul contabil trebuie să fie pregătit pentru a oferi cele mai potrivite alternative. Prezentarea unor aspecte nefinanciare din activitatea entității, a unui set de indicatori economici, sociali și de mediu, s-ar putea transforma într-un avantaj competitiv în contextul economico-social actual. Rolul profesionistului contabil este, astfel, esențial, în raportarea schimbărilor și ajustărilor intervenite în activitatea fiecărei entități.
În acest sens, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) vine în sprijinul profesioniștilor contabili cu o nouă publicație, Ghid privind raportarea nefinanciară și raportarea pentru management în contextul crizei generate de coronavirus, menită să le ofere îndrumări în gestionarea activității în această perioadă.
Ghidul trece în revistă o serie de indicatori nefinanciari care ar putea fi luați în considerare de investitori în raportările entităților, în condițiile crizei generate de pandemia de coronavirus, structurați în domenii precum cel economic, de mediu și social, precum și aspecte relevante pe care le-ar putea lua în considerare managementul în raportările nefinanciare, structurate pe domenii de activitate.
Informații utile despre mediul economic în contextul pandemiei de coronavirus găsiți și pe pagina dedicată – www.covid-19.ceccar.ro!
Sub egida UNESCO, valorile culturii româneşti se bucură în lume de o tot mai largă recunoaştere
Capodopere ale lui Picasso şi Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală şi naţională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranţă” a tradiţiei şi inovaţiei artistice
KINOdiseea de la Bucureşti, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand naţional consacrat absolut la scară mondială