Jean-Claude Juncker vrea o nouă propunere pentru eliminarea tarifelor de roaming
Telex » Știri
9 septembrie 2016
Comisia Europeană (CE) a retras o propunere controversată privind eliminarea tarifelor de roaming pentru o perioadă de maximum 90 de zile, la cererea președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, care a cerut elaborarea unei noi propuneri, informează AFP. La începutul acestei săptămâni, Executivul comunitar a dat publicității liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre. Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar, în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă, a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă. „Personalul Comisiei, la cererea președintelui Jean-Claude Juncker, a retras propunerea și lucrează la o nouă versiune”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar. Potrivit unei surse europene, reacțiile negative la propunerea prezentată luni au stat la baza deciziei președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker.
Decizia vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a insistat că propunerea sa nu înseamnă o renunțare la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming. „Vreau să fiu foarte clar! Am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.
„Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an”, a susținut Schinas. Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile UE de a crea o piață mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicații. Propunerea Comisiei, care a fost retrasă, trebuia mai întâi să fie dezbătută și aprobată de organismele de reglementare din țările membre înainte de a fi adoptată.
(Sursa: Agerpres)
Sub egida UNESCO, valorile culturii româneşti se bucură în lume de o tot mai largă recunoaştere
Capodopere ale lui Picasso şi Dali strălucesc pe firmamentul cultural românesc
Radiodifuziunea Română la a 95-a aniversare; un serviciu public pentru milioane de ascultători
Un Barometru „oglindă” al dinamicii consumului cultural
Bani pentru cultură, generatori de valoare adăugată la scară locală şi naţională
Săptămâna Teatrului Tânăr, o probă de „anduranţă” a tradiţiei şi inovaţiei artistice
KINOdiseea de la Bucureşti, o „călătorie” fascinantă în lumea filmului
Festivalul „George Enescu”, un brand naţional consacrat absolut la scară mondială