La masa regelui, un eveniment gastronomic care va celebra tradiţiile culinare din 11 ţări europene

La masa regelui, un eveniment gastronomic care va celebra tradițiile culinare din 11 țări europene

Numărul 10, 20-26 martie 2018  »  Roza vânturilor

Nouăsprezece castele-muzee și reședințe regale, între care Versailles, vor celebra în 2018 gastronomia și tradițiile culinare din 11 țări europene. Intitulat À la table du roi (La masa regelui – trad.) și organizat de Résidences royales européennes, acest eveniment va avea forme de organizare diferite: expoziție, zi de studiu, banchet, degustare, ateliere.

La Castelul Versailles, spre exemplu, ananasul va fi la modă: originar din Brazilia, „fructul regelui” era cultivat în grădinile regale și frecvent servit la masa suveranului francez. Dar a fost, totodată, și o sursă de inspirație pentru artele decorative și apărea des pe țesături și veselă. O zi de studiu va fi consacrată fructului pe 22 iunie a.c.

La 28 septembrie vor fi organizate evenimente despre istoria vinului la curțile din Europa, iar pe 8 octombrie, tot la inițiativa Castelului Versailles, marii artiști bucătari vor lucra împreună cu reședințe regale europene pentru a aduce un omagiu bucătăriei europene de înaltă clasă prin feluri de mâncare inspirate din meniuri istorice.

(Copyright foto: kmiragaya / 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.