
La masa regelui, un eveniment gastronomic care va celebra tradițiile culinare din 11 țări europene
Numărul 10, 20-26 martie 2018 » Roza vânturilor
Nouăsprezece castele-muzee și reședințe regale, între care Versailles, vor celebra în 2018 gastronomia și tradițiile culinare din 11 țări europene. Intitulat À la table du roi (La masa regelui – trad.) și organizat de Résidences royales européennes, acest eveniment va avea forme de organizare diferite: expoziție, zi de studiu, banchet, degustare, ateliere.
La Castelul Versailles, spre exemplu, ananasul va fi la modă: originar din Brazilia, „fructul regelui” era cultivat în grădinile regale și frecvent servit la masa suveranului francez. Dar a fost, totodată, și o sursă de inspirație pentru artele decorative și apărea des pe țesături și veselă. O zi de studiu va fi consacrată fructului pe 22 iunie a.c.
La 28 septembrie vor fi organizate evenimente despre istoria vinului la curțile din Europa, iar pe 8 octombrie, tot la inițiativa Castelului Versailles, marii artiști bucătari vor lucra împreună cu reședințe regale europene pentru a aduce un omagiu bucătăriei europene de înaltă clasă prin feluri de mâncare inspirate din meniuri istorice.
(Copyright foto: kmiragaya / 123RF Stock Photo)
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică
Expoziție la Biblioteca Academiei Române: mărturii despre un tezaur de presă cu aproape 60.000 de titluri
Cu multe târguri se face… primăvară
Un festival de arhitectură subordonat calității vieții de zi cu zi
EnergyFEST, o fereastră deschisă spre un viitor sustenabil
Cererea și oferta de carte, stimulate de Ziua Națională a Lecturii
Arta muzicală, la superlativ: Madrigal, 60 de ani
Premieră necinematografică în... cinematografie