La masa regelui, un eveniment gastronomic care va celebra tradițiile culinare din 11 țări europene

Numărul 10, 20-26 martie 2018  »  Roza vânturilor

Nouăsprezece castele-muzee şi reşedinţe regale, între care Versailles, vor celebra în 2018 gastronomia şi tradiţiile culinare din 11 ţări europene. Intitulat À la table du roi (La masa regelui – trad.) şi organizat de Résidences royales européennes, acest eveniment va avea forme de organizare diferite: expoziţie, zi de studiu, banchet, degustare, ateliere.

La Castelul Versailles, spre exemplu, ananasul va fi la modă: originar din Brazilia, „fructul regelui” era cultivat în grădinile regale şi frecvent servit la masa suveranului francez. Dar a fost, totodată, şi o sursă de inspiraţie pentru artele decorative şi apărea des pe ţesături şi veselă. O zi de studiu va fi consacrată fructului pe 22 iunie a.c.

La 28 septembrie vor fi organizate evenimente despre istoria vinului la curţile din Europa, iar pe 8 octombrie, tot la iniţiativa Castelului Versailles, marii artişti bucătari vor lucra împreună cu reşedinţe regale europene pentru a aduce un omagiu bucătăriei europene de înaltă clasă prin feluri de mâncare inspirate din meniuri istorice.

(Copyright foto: kmiragaya / 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.