
MAT: 30 septembrie – termenul-limită pentru înscrierea în cadrul programului „Femeia Antreprenor”
Telex » Știri
26 septembrie 2022
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) reamintește că antreprenoarele care doresc să obțină o finanțare de până la 200.000 lei mai au la dispoziție 5 zile pentru a se înscrie în cadrul programului „Femeia Antreprenor – 2022”. Termenul-limită este 30 septembrie, ora 20.00.
„Antreprenoriatul românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Cu toate acestea, putem constata că, deși numărul afacerilor înființate de către femei este în creștere, încă există diferențe semnificative comparativ cu afacerile fondate de bărbați. Astfel, prin programul de finanțare «Femeia Antreprenor» dorim să încurajăm egalitatea de șanse în mediul antreprenorial și să diminuăm decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori”, a declarat ministrul de resort Constantin-Daniel Cadariu, citat în comunicatul MAT.
De asemenea, MAT reamintește că, pentru a fi eligibile în vederea obținerii finanțării în cadrul programului Femeia Antreprenor, societățile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puțin unul dintre asociați trebuie să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății în cazul IMM-urilor aplicante. MAT va finanța minimum 1.000 de societăți, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei.
Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, în secțiunea PROGRAME NAȚIONALE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naționale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanței
Sezonul expozițional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranța că, în România prezentă și viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrități care au unit arta cu medicina: Brâncuși și Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere
Manifestări științifice și culturale, sub semnul „pedagogiei” utilului și frumosului