Guvernul intenţionează să asimileze funcţia de prefect cu cea de secretar de stat

Guvernul intenționează să asimileze funcția de prefect cu cea de secretar de stat

Telex » Știri 21 aprilie 2017  

Premierul Sorin Grindeanu a declarat astăzi, la Brăila, că Executivul va elabora un Cod administrativ, astfel încât prefecții vor avea funcție de demnitate publică, asimilată pozițiilor de secretar de stat. El a explicat că se caută soluții inclusiv pentru șefii deconcentratelor de a intra într-un regim similar, pentru că ei trebuie să aplice în teritoriu programul de guvernare. „O să venim cu Codul administrativ, important pentru aleșii locali și nu numai, pentru tot ceea ce înseamnă administrație”, a declarat premierul, la Consiliul Județean Brăila, la o întâlnire de lucru cu autoritățile locale.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că inclusiv șefii deconcentratelor sunt reprezentanții ministerelor și trebuie să aplice Programul de guvernare în județ.

(Sursa: News.ro)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!