JLL: În Bucureşti, cererea pentru spaţii de birouri în primele şase luni a fost de peste patru ori mai mare decât suprafaţa livrată

JLL: În București, cererea pentru spații de birouri în primele șase luni a fost de peste patru ori mai mare decât suprafața livrată

Telex » Știri 17 iulie 2017  

Dezvoltatorii imobiliari au livrat în primele șase luni din acest an 43.000 de metri pătrați (mp) de spații de birouri, ceea ce reprezintă doar o treime din suprafața de 140.000 mp anunțată a fi livrată în acest an, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară JLL, care mai arată că cererea totală de 185.000 mp a fost de patru ori mai mare decât suprafața nouă pe care dezvoltatorii au livrat-o în acest interval. Potrivit JLL, cererea totală de spații de birouri din București, adică suprafața totală de spații tranzacționată, a ajuns la 185.000 mp, în scădere cu 3,6% față de intervalul corespunzător din 2016, dar de peste patru ori mai mare decât suprafața livrată în primul semestru din acest an.

Stocul de spații de birouri din București se situează în jurul a 2,43 milioane mp, iar pe fondul livrărilor reduse din acest an și al cererii susținute, rata medie de neocupare s-a redus la circa 9%, un minim al pieței de după criza financiară, se mai arată în analiza JLL. „Vedem în continuare un interes susținut al companiilor, fie noi, fie deja existente în România, să deschidă noi puncte de lucru în București sau noi linii de business. Faptul că în prima jumătate a anului, peste 60 de companii au închiriat spații noi pentru afacerile pe care le derulează în București, iar alte 40 și-au reînnoit contractele pentru birourile actuale este o dovadă a încrederii pe care investitorii o au în România”, a declarat directorul departamentului de birouri din cadrul JLL România, Marius Șcuta.

(Sursa: News.ro)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!