Metrorex: Staţiile Pipera, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 2, printre cele care vor fi închise pentru modernizare

Metrorex: Stațiile Pipera, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 2, printre cele care vor fi închise pentru modernizare

Telex » Știri 19 mai 2017  

Cele 11 stații de metrou de pe magistralele 1 și 2 cu un singur acces vor fi închise succesiv în perioada iulie-septembrie, pentru modernizarea instalației de taxare. În iulie se vor desfășura lucrările la stațiile Pipera, Constantin Brâncoveanu și Aurel Vlaicu, în august urmând Piața Victoriei 2, Basarab 1, Tineretului și Dimitrie Leonida, ultimele lucrări fiind în stațiile Apărătorii Patriei, Costin Georgian, Berceni și Pantelimon. Astfel, lucrările de modernizare a sistemului de control și acces se vor desfășura succesiv, în perioade diferite de timp, la cele 11 stații de metrou cu un singur acces.

În stația Pipera, lucrările se vor desfășura în perioada 15 iulie – 21 iulie, la Constantin Brâncoveanu în perioada 22 iulie – 28 iulie, la Aurel Vlaicu în perioada 29 iulie – 4 august, în stația Piața Victoriei 2 în perioada 5 august – 11 august, în stația Basarab 1 în perioada 12 august – 18 august, la Tineretului în perioada 19 august – 25 august, la Dimitrie Leonida în perioada 26 august – 1 septembrie, la Apărătorii Patriei în perioada 2 septembrie – 8 septembrie, la stația Costin Georgian în perioada 9 septembrie – 15 septembrie, la Berceni în perioada 16 septembrie – 22 septembrie, iar la stația Pantelimon în perioada 23 septembrie – 29 septembrie. Stațiile de metrou vor fi închise maximum​ o săptămână, precizează Metrorex.

Lucrările de modernizare a sistemului de acces în 41 de stații de metrou includ înlocuirea turnicheților cu porți batante ce facilitează accesul călătorilor la metrou și evacuarea rapidă în cazul unor situații de urgență.

Potrivit Metrorex, după implementarea noilor porți batante în toate stațiile de metrou, acestea vor fi dotate, pe lângă sistemul de citire a benzii magnetice pentru cartele, și cu un sistem de citire a cardurilor contactless. De asemenea, Metrorex va achiziționa 139 de automate de vândut cartele prevăzute să dea rest și să funcționeze cu sistem POS.

Proiectul de modernizare a sistemului de control - acces este finanțat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și este în valoare de 149,7 milioane de lei, fără TVA. Până în prezent, au fost modernizate căile de acces la stațiile Republica, Titan, Nicolae Grigorescu. De asemenea, se desfășoară lucrări la stațiile Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ștefan cel Mare și Piața Muncii, iar începând cu 24 mai, Metrorex va moderniza sistemul de acces în stațiile de metrou Crângași, Petrache Poenaru, Grozăvești de pe Magistrala 2 și Lujerului de pe Magistrala 3.

(Sursa: News.ro)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!