Sorin Grindeanu: Veniturile totale la bugetul general consolidat, cu 4 miliarde de lei mai mari decât anul trecut

Sorin Grindeanu: Veniturile totale la bugetul general consolidat, cu 4 miliarde de lei mai mari decât anul trecut

Telex » Știri 20 aprilie 2017  

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, astăzi, în debutul ședinței Executivului, că, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanțelor Publice, în primele trei luni ale acestui an a fost înregistrat un excedent bugetar de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB și că s-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în primele luni ale anului. Șeful Executivului a precizat că veniturile totale la bugetul general consolidat vor fi cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în trimestrul I al anului 2016, ceea ce înseamnă o creștere de 7,2%.

„Colectarea TVA a crescut în februarie cu 2,5% față de februarie anul trecut și cu 8,9% în martie 2017 comparativ cu martie 2016”, a mai afirmat prim-ministrul. De asemenea, el a mai anunțat că s-au creat 62.000 de noi locuri de muncă în primele luni ale anului, România ajungând astăzi la o rată a șomajului „minim istoric” în ultimii 27 de ani.

(Sursa: News.ro)

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!