Daisy Tech - case de marcat cu jurnal electronic
Studiu: Piaţa vinurilor bio creşte puternic, dar va rămâne o piaţă de nişă

Studiu: Piața vinurilor bio crește puternic, dar va rămâne o piață de nișă

Numărul 46-47, 27 nov. - 10 dec. 2018  »  Lumea în care trăim

Piața vinurilor bio va crește puternic în următorii cinci ani, pe măsură ce consumatorii preocupați de mediul înconjurător vor prefera vinurile fără pesticide, dar cu toate acestea cota de piață a acestor vinuri va rămâne relativ mică la nivel global, arată un studiu publicat zilele trecute, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Raportul elaborat de firma de consultanță International Wine and Spirit Research (IWSR) prognozează că vânzările globale de vinuri bio vor depăși un milion de sticle în anul 2022, comparativ cu 676 milioane sticle anul trecut și de aproape trei ori mai mult față de cele 349 milioane sticle vândute în 2012. În următorii cinci ani, creșterea pieței vinurilor bio va fi susținută de SUA, unde se va înregistra o creștere a vânzărilor de peste 14%, urmată de un avans de 13,5% în Africa de Sud și Norvegia.

Cu toate acestea, ponderea vinurilor bio, care sunt produse în vii care sunt cultivate fără pesticide sau îngrășăminte chimice, în piața mondială a vinului va rămâne relativ redusă, la 3,6%, comparativ cu 2,4% în 2017, susține IWSR. „Există o marjă mare pentru vinurile bio care continuă să crească”, susține directorul de cercetare de la IWSR, Jose Luis Hermoso. Aceasta este o veste bună în contextul în care consumul mondial de vin stagnează sau chiar scade pe o serie de piețe importante precum Franța și Spania.

Anul trecut, aproape patru din cinci sticle de vin bio vândute la nivel mondial au fost comercializate în Europa, iar primele trei piețe (Germania, Franța și Marea Britanie) au fost responsabile pentru 50% din piață, susține IWSR. În Franța, creșterea vânzărilor de vinuri bio este una deosebit de solidă, cota de piață a acestor vinuri fiind estimată să ajungă la 7,7% în 2022.

Cu toate acestea, Jose Luis Hermoso a subliniat că există incertitudini în rândul producătorilor europeni cu privire la continuarea utilizării unor pesticide alternative, precum sulful, permis potrivit normelor care reglementează agricultura bio, adăugând că mucegaiul a provocat pagube semnificative recoltei de struguri în unele regiuni.

De asemenea, conversia podgoriilor spre vinurile organice în principalele țări producătoare de vin a încetinit recent, iar IWSR estimează că, în anul 2022, la nivel mondial, vor exista 545.000 de hectare de vie specializate în producția de vinuri bio, comparativ cu 408.000 de hectare în 2017 și 284.000 de hectare în 2012.

Comentariile vor fi publicate doar după validarea acestora de către moderator. Nu vor fi publicate comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau la ură, precum și acuzații fără acoperire. Vă mulțumim!


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.