Adrian Oros: Românii încep să consume mai multă carne de vită și de oaie
Telex » Știri
6 august 2021
Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie, a scris, pe Facebook, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, citat de Agerpres. „Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfășurat în data de 4 august 2021, la Șelimbăr, județul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită. Concurenții au gătit exclusiv cu produse din țara noastră, folosind condimente, legume și carne de vită din producția autohtonă. Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educația culinară cu promovarea produselor românești”, a subliniat oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)







Toamna teatrală: un festival național la a XXXV-a ediție
Bucureștiul, capitala celui mai așteptat festival cinematografic al acestei toamne
Galați, octombrie 2025: epicentru al comediei teatrale românești
Festivalul Internațional de Teatru Independent, sub semnul ineditului
Două mari festivaluri într-un weekend cinematografic memorabil
Septembrie 2025, luna unor recorduri cultural-artistice
BIAS 2025, un show aviatic la superlativ
Festivalul „George Enescu”, un concert inaugural memorabil, o deschidere spre noi performanțe artistice