8,3% din populația UE nu-și permitea să-și asigure o masă adecvată, în 2022

8,3% din populația UE nu-și permitea să-și asigure o masă adecvată, în 2022

Numărul 27-28, 12-25 iul. 2023  »  Lumea în care trăim

Aproximativ 8,3% din populația Uniunii Europene nu își permitea, în 2022, o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetal odată la două zile, în creștere cu un punct procentual față de situația din 2021, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Mai mult, în rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ponderea celor din UE care nu își permiteau o masă adecvată era de 19,7% în 2022, în creștere cu 2,2 puncte procentuale comparativ cu situația din 2021.

Această diferență între populația totală și cea expusă riscului de sărăcie, în termeni de capacitate de a-și permite o masă adecvată, era vizibilă și în rândul statelor membre ale UE. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu își permiteau o masă adecvată se înregistra în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și Slovacia (40,5%). La polul opus, cel mai mic procentaj se înregistra în Irlanda (5%), urmată de Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).

Când vine vorba de populația totală, 22,1% dintre români nu își permiteau în 2022 o masă adecvată, acesta fiind cel mai mare procentaj din UE, față de doar 1,4% dintre irlandezi.

Capacitatea de a-ți permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG). Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează eradicarea foametei și a tuturor formelor de malnutriție până în 2030.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.