
Abu Dhabi caută soluții în deșert și în spațiu pentru a-și crește producția de alimente
Numărul 45, 17-23 nov. 2020 » Roza vânturilor
Abu Dhabi a început să își majoreze investițiile în proiecte vizând producția de alimente în deșert, și chiar și în spațiu, pe măsură ce criza provocată de Covid-19 a impus urgentarea eforturilor destinate garantării aprovizionării cu alimente, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Grupul Abu Dhabi Investment Office (ADIO) va cheltui aproximativ 41 de milioane de dolari, împreună cu alte companii, pentru a pune la punct tehnologii de producție de alimente în condiții aride. Printre parteneriate se numără și un joint venture cu o companie de sere specializată pe cultivarea de fructe și legume cu o cantitate mai mică de apă. În plus, ADIO va colabora și cu firme care utilizează Stația Spațială Internațională pentru a face cercetării cu privire la producția de alimente în spațiu și în condiții extreme de pe Pământ.
Pandemia de coronavirus a obligat multe state să își regândească modul în care își hrănesc populația. Țările cu resurse bogate de petrol, dar cu surse puține de apă, cum sunt Emiratele Arabe Unite, care importă 90% din necesarul de alimente, au început încă de acum un deceniu să lucreze la creșterea producției interne și să investească în ferme de peste hotare. Criza coronavirusului nu a făcut decât să accelereze aceste planuri.
„2020 a scos la lumină necesitatea de a îmbunătăți autosuficiența, să fim mai eficienți cu resursele pe care le avem. Nu este vorba doar despre cultivarea de plante, ci ne uităm la întregul ecosistem, de la sămânță și până la farfurie”, a declarat directorul general de la ADIO, Tariq Bin Hendi.
În cursul acestui an, Emiratele Arabe Unite au anunțat un proiect destinat cultivării de orez în deșert și au importat 4.500 de vaci cu lapte din Uruguay.
În ceea ce privește Abu Dhabi, emiratul va acorda stimulente financiare și non-financiare companiilor care își extind operațiunile locale. În acest context, FreshToHome Foods Pvt va contribui cu expertiza sa în domeniul pisciculturii, iar Pure Harvest Smart Farms, care are deja sere în EAU, va face investiții suplimentare în inteligență artificială și robotică pentru noile sale ferme din Al Ain, un oraș din apropierea graniței cu Oman.
Aceste cheltuieli se adaugă investițiilor în valoare de 100 de milioane de dolari anunțate la începutul anului pentru încurajarea firmelor din domeniul agrotech să construiască centre de cercetare și dezvoltare în Abu Dhabi, inițiativă care a atras o serie de companii specializate în cultivarea legumelor și fructelor pe verticală, cum este AeroFarms LLC.
„Există toate aceste eforturi pentru a-i aduce pe acești jucători din tehnologie, deoarece ei te pot ajuta cu utilizarea apei, cu productivitatea și cu modul în care trebuie să îți gestionezi culturile. Nu vom reuși niciodată să eliminăm importurile internaționale de alimente, dar trebuie să devenim mai autosuficienți cu privire la unele dintre produsele alimentare vitale de care avem nevoie”, a subliniat directorul general de la ADIO, Tariq Bin Hendi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Bookfest 2023, un autentic festival al cărții de calitate
La Festivalul Filmului European, calitatea artistică pe „prim-plan”
Noaptea Muzeelor, un festival național al artei și culturii
Viitorul începe azi: performanțe internaționale ale tinerilor
Capodopere ale artei universale, de la Brukenthal la Art Safari și retur
În Săptămâna Mare, Corul Madrigal a susținut… Mari Concerte
Susținerea financiară a proiectelor culturale, în consonanță cu cererea publicului
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică