ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2021”, acțiune în cadrul căreia va efectua controale pe litoral până la 30 august

ANSVSA a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2021”, acțiune în cadrul căreia va efectua controale pe litoral până la 30 august

Telex » Știri 19 iulie 2021  

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat, la finalul săptămânii trecute, la Constanța, „Comandamentul Sezon Estival 2021”, acțiune în cadrul căreia inspectorii instituției vor efectua controale în unități turistice și alimentare din mai multe stațiuni de pe litoral, se menționează într-un comunicat citat de Agerpres. În cadrul Comandamentului, până la 30 august, în serii de câte două săptămâni, vor acționa echipe de control alcătuite din inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranța Alimentelor, Circumscripții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale și inspectori delegați de la DSVSA județene, potrivit ANSVSA.

Obiectivele controalelor vizează atât respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare, dar și a măsurilor care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, în corelare cu relaxarea măsurilor aplicate operatorilor economici din domeniu, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Controalele oficiale vor fi realizate în unități de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din categoria: tabere școlare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc.

Echipele de control vor acționa în șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia - Vama Veche.

Scopul constituirii „Comandamentului Sezon Estival 2021” este asigurarea unui nivel ridicat de protecție pentru turiști, astfel încât aceștia să poată consuma produse alimentare în condiții de igienă și de siguranță, pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare, subliniază ANSVSA.

Pentru eficientizarea activităților de control și pentru asigurarea unui climat de siguranță alimentară pentru consumatori, inspectorii ANSVSA vor participa și la acțiuni comune cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu responsabilități în domeniu, potrivit comunicatului ANSVSA.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)



Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.