
Banca Mondială a aprobat un împrumut de 500 milioane euro pentru România
Telex » Știri
16 decembrie 2016
Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale (BM) a aprobat un împrumut de 500 milioane euro (558 milioane dolari) pentru România, destinat sporirii eficienței finanțelor publice și creșterii economice prin reformarea unor instituții-cheie, a anunțat astăzi instituția. Împrumutul aprobat de BM este al doilea destinat politicilor de dezvoltare privind eficientizarea finanțelor publice și creșterea economică. „Autoritățile din România au demonstrat un angajament susținut pe calea implementării unei agende de reforme care reprezintă nucleul eforturilor de reducere a sărăciei și a excluziunii, și al creării de oportunități mai bune pentru cetățenii României. Banca Mondială va susține în continuare România pe drumul transformării economice și al unei convergențe mai rapide cu UE”, a declarat vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Cyril Muller.
Programul Băncii Mondiale de sprijin pentru România are trei priorități. Prima dintre acestea vizează amplificarea potențialului de creștere al țării noastre prin majorarea eficienței companiilor de stat, pentru creșterea nivelului de competitivitate la export și al performanțelor macroeconomice. A doua prioritate este reducerea gradului de sărăcie și de excluziune socială, prin sprijinirea unei reforme cuprinzătoare a sistemului de asistență socială. „Această reformă urmează să scoată jumătate de milion de români din starea de sărăcie”, precizează Banca Mondială. A treia prioritate este legată de adoptarea primei Strategii Naționale pentru Schimbările Climatice și a Planului de Acțiune privind Schimbările Climatice. „Se așteaptă ca aceste măsuri să stimuleze investițiile în sursele de energie regenerabile și fără emisii de carbon și să îmbunătățească eficiența energetică la nivelul sectoarelor rezidențial și industrial”, arată documentul Băncii Mondiale.
(Sursa: News.ro)
Flacăra culturii europene se aprinde la Timișoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naționale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanței
Sezonul expozițional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranța că, în România prezentă și viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrități care au unit arta cu medicina: Brâncuși și Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere