
CITR: Peste jumătate dintre companiile cu cereri de insolvență pe rolul instanțelor sunt din industrie
Telex » Știri
9 martie 2017
Din industrie și din sectorul construcțiilor provin 54% și, respectiv, 15% din totalul activelor imobilizate ale companiilor cu cereri de insolvență înregistrate anul acesta, arată o analiză publicată astăzi de casa de insolvență CITR. La finalul lunii februarie, 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolvență pe rolul instanțelor. Industria deține în prezent 54% dintre activele imobilizate ale celor 120 de companii, 48% din numărul lor total de angajați și un sfert din cifra de afaceri cumulată, arată cercetarea. Numărul cumulat al angajaților acestor societăți se ridică la 20.000, iar cifrele lor de afaceri însumează peste 1,5 miliarde euro. „Starea acestui sector e puternic influențată de piața producătorilor de energie alternativă, care e în continuare în dificultate; gradul ei de vulnerabilitate e strâns legat de reglementările legislative și de cotele de acordare a certificatelor verzi”, a afirmat asociatul coordonator al CITR Andreea Cionca-Anghelof.
Conform analizei, al doilea cel mai afectat sector este cel al construcțiilor. Dintre cele 120 de societăți cu cereri de insolvență pe rol, construcțiile înseamnă 15% din activele imobilizate ale acestora, 38% din cifra de afaceri cumulată și 15% din numărul total al angajaților.
În 2016, potrivit analiștilor CITR, principalele cauze comune ale insolvenței au fost deficiențele de management intern, în special privind măsurile de restructurare, identificate și implementate precar sau prea târziu.
(Sursa: News.ro)
Târgurile Mărțișorului, încă un pas spre revenirea la normalitate
Ziua Internațională a Faptelor Bune, prilej de reflecție despre noi înșine
Un regal cultural-artistic pentru noi, toți: Luna Brâncuși
Spectatorii retrăiesc bucuria revenirii (parțiale) a teatrelor la normalitate
Câți suntem, cum suntem, cum trăim? Răspunsurile, în noua ediție a Recensământului populației și locuințelor
Expoziția Scriitorii români în Primul Război Mondial: Când „turnul de fildeș” este înlocuit cu tranșeele
Tradițiile trec cu succes „testele” timpului și spațiului
București, pol european și mondial al securității cibernetice