Comisia Europeană a autorizat utilizarea soiei modificate genetic în condiții de siguranță în produse alimentare
Numărul 27-28, 16-29 iul. 2025 » Roza vânturilor
Comisia Europeană a anunțat că a autorizat utilizarea soiei modificate genetic în produsele alimentare și în hrana pentru animale, în urma evaluării științifice efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), care a concluzionat că aceasta este la fel de sigură ca soia omoloagă convențională, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Această procedură de evaluare cuprinzătoare și riguroasă asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale, precum și a mediului. Decizia Comisiei permite doar ca această soia modificată genetic să fie importată pentru a fi utilizată în alimente și furaje, dar să nu fie cultivată în UE.
Autorizația este valabilă timp de 10 ani și orice produs fabricat din această soia modificată genetic va face obiectul normelor stricte de etichetare și trasabilitate ale UE. Comisia avea obligația legală de a decide cu privire la această autorizare după ce statele membre nu au întrunit o majoritate calificată nici în favoarea, nici împotriva autorizării. Comisia autorizează utilizarea boabelor de soia modificate genetic în condiții de siguranță ca produse alimentare și hrană pentru animale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)





Educația prin lectură, un obiectiv major susținut prin inițiative valoroase
Toamna teatrală: un festival național la a XXXV-a ediție
Bucureștiul, capitala celui mai așteptat festival cinematografic al acestei toamne
Galați, octombrie 2025: epicentru al comediei teatrale românești
Festivalul Internațional de Teatru Independent, sub semnul ineditului
Două mari festivaluri într-un weekend cinematografic memorabil
Septembrie 2025, luna unor recorduri cultural-artistice
BIAS 2025, un show aviatic la superlativ