
Emisiune numismatică cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București
Numărul 14, 17-23 aprilie 2018 » Roza vânturilor
Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, la 16 aprilie a.c., o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București. Moneda are o valoare nominală de 100 lei, un diametru de 21 mm și o greutate de 6,452 grame.
Aversul monedei redă portretul domnitorului Șerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripția Romania, valoarea nominală 100 Lei, stema României și anul de emisiune 2018.
Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripția circulară 330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI.
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.
Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 1.695 lei.
„Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București au putere circulatorie pe teritoriul României”, precizează BNR.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede s-a realizat prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR.
Târgurile Mărțișorului, încă un pas spre revenirea la normalitate
Ziua Internațională a Faptelor Bune, prilej de reflecție despre noi înșine
Un regal cultural-artistic pentru noi, toți: Luna Brâncuși
Spectatorii retrăiesc bucuria revenirii (parțiale) a teatrelor la normalitate
Câți suntem, cum suntem, cum trăim? Răspunsurile, în noua ediție a Recensământului populației și locuințelor
Expoziția Scriitorii români în Primul Război Mondial: Când „turnul de fildeș” este înlocuit cu tranșeele
Tradițiile trec cu succes „testele” timpului și spațiului
București, pol european și mondial al securității cibernetice