
Energia nucleară va face parte și în viitor din mixul energetic național
Telex » Știri
26 mai 2016
Energia nucleară va face parte și în viitor din mixul energetic național, România fiind una dintre țările care susțin producția de energie nucleară la nivel european, a declarat, astăzi, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unui eveniment de profil. "Alături de regenerabile, producția de energie nucleară se încadrează în direcția în care Europa s-a angajat, aceea de decarbonizare. Producția de energie din surse nucleare este o energie free-carbon", a spus oficialul.
Ea a adăugat că tema construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă va fi analizată în cadrul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, la care se lucrează în prezent. "Nu vreau să mă pronunț asupra reactoarelor 3 și 4. Nu cred că este sănătos pentru România să punem carul înaintea boilor. Suntem în procesul în care vrem să definim strategia energetică. Ne-am propus niște pași și vrem să urmăm acești pași. Suntem în faza de dezvoltare a modelului matematic. Dar, vreau să repet, din perspectiva Ministerului Energiei, energia nucleară va face parte din mixul energetic al României și în viitor", a subliniat secretarul de stat.
Corina Popescu a mai amintit că țara noastră se află în acest an pe primul loc în lume în domeniul nuclear din punctul de vedere al factorului de capacitate. De asemenea, a adăugat că România a finalizat de produs apa grea necesară pentru toate cele patru unități.
(Sursa: Agerpres)
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică
Expoziţie la Biblioteca Academiei Române: mărturii despre un tezaur de presă cu aproape 60.000 de titluri
Cu multe târguri se face… primăvară
Un festival de arhitectură subordonat calităţii vieţii de zi cu zi
EnergyFEST, o fereastră deschisă spre un viitor sustenabil
Cererea şi oferta de carte, stimulate de Ziua Naţională a Lecturii
Arta muzicală, la superlativ: Madrigal, 60 de ani
Premieră necinematografică în... cinematografie