Eurostat: 127 kilograme de deșeuri alimentare per locuitor în UE

Eurostat: 127 kilograme de deșeuri alimentare per locuitor în UE

Numărul 44, 9-15 nov. 2022  »  Breviar statistic

În 2020, primul an al pandemiei COVID-19, aproximativ 127 kilograme de alimente per locuitor au fost risipite în Uniunea Europeană, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Gospodăriile au generat 55% din deșeurile alimentare, reprezentând 70 kg per locuitor. Restul de 45% au fost deșeuri generate în lanțul de aprovizionare cu alimente.

Este prima monitorizare la nivelul UE a deșeurilor alimentare publicată de Eurostat.

Combaterea risipei alimentare de către consumatori rămâne o provocare atât în UE, cât și la nivel global. Nivelul deșeurilor alimentare generate de gospodării este de aproape două ori mai mare față de cantitatea de deșeuri alimentare provenite din sectoarele producerii și fabricării produselor alimentare și băuturilor (14 kg și 23 kg per locuitor; respectiv 11% și 18%). În aceste sectoare există strategii pentru reducerea deșeurilor alimentare.

Restaurantele și serviciile alimentare sunt responsabile pentru 12 kg de deșeuri alimentare per persoană (9%), în timp ce vânzările cu amănuntul și alte rețelele de distribuție a alimentelor au cel mai redus nivel de deșeuri alimentare (9 kg; 7%); dar impactul restricțiilor din pandemie asupra acestor sectoare încă sunt analizate.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.