
Fondul de Garantare a Asiguraților va iniția plățile către creditorii de asigurări ai Astra
Telex » Știri
29 aprilie 2016
Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat că va începe plățile către creditorii de asigurări ai Astra, după ce, astăzi, Curtea de Apel București a admis definitiv falimentul societății Astra Asigurări, potrivit unui comunicat al Fondului. „Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a luat act de hotărârea instanței Curții de Apel București, în urma căreia a rămas definitivă hotărârea de intrare în procedură de faliment a companiei Astra Asigurări. Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, sunt întrunite condițiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăților către creditorii de asigurări ai Astra Asigurări care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului”, precizează reprezentanții FGA.
Astăzi, Curtea de Apel București a admis definitiv cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment în cazul societății Astra Asigurări. Curtea de Apel a respins mai multe apeluri declarate în acest dosar și a menținut decizia din decembrie 2015 luată de Tribunalul București prin care s-a aprobat deschiderea procedurii de faliment în cazul Asigurare-Reasigurare Astra SA.
Reamintim că, în august 2015, Consiliul ASF a solicitat intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială. Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va efectua plățile către creditorii de asigurări de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare). FGA a încheiat procesul de transfer al dosarelor de daună, al contractelor de asigurare și al bazelor de date de la Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA, preluând, la 1 octombrie 2015, un număr de 57.210 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare. Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de polițe și 51.566 de dosare daună; în Germania – 6.128 de polițe și 193 de dosare de daună; în Slovacia – 22.752 polițe și 642 dosare de daună; în Ungaria – 191.241 poliție și 4.809 dosare daună. (Sursa: Agerpres)
București, pol european și mondial al securității cibernetice
Farmecul de neegalat al anilor de studenție
În urmă cu 110 ani, Henri Coandă a scris istorie: primul zbor al unui avion cu reacție
Adaptarea la vremuri și capacitatea de a birui dificultățile
Târgul de Carte Gaudeamus a rămas vizibil și atractiv
Nimic nu poate înlocui călătoriile, dar soluții parțiale există
Ziua Internațională a Internetului – pledoarie pentru armonizarea „spațiului virtual” cu „spațiul vital”
Crizantema de Aur în vreme de pandemie