
Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, apreciat de FMI
Telex » Știri
9 martie 2017
Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut astăzi o întâlnire cu o delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Reza Baqir. Echipa FMI se află în țara noastră pentru consultările anuale privind evoluțiile economice și financiare din România. Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile Ministerului Economiei, Fondul Suveran pentru Dezvoltare și Investiții și principiile implementării guvernanței corporative.
Ministrul Mihai Tudose a arătat, în context, că se avansează rapid în construcția Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții. „Astăzi, la Bruxelles, prim-ministrul începe discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a stabili de la bun început un cadru comun de lucru și ne dorim, de asemenea, o colaborare concretă cu FMI, pentru a ne putea inspira din experiența instituției în structurarea Fondului. FSDI, proiect pilon, va acționa ca un instrument prin care vor fi finanțate programe de investiții în domenii precum infrastructura, energia, agricultura, sănătatea și în orice alte sectoare competitive. Acestea vor antrena un efect de multiplicare în economie și o creștere a performanței și eficientizării companiilor, cu efecte pozitive reale asupra societății”, a precizat ministrul.
Reprezentanții FMI au apreciat faptul că principiile pe care se formează designul fondului au la bază un management profesionist, un grad ridicat de transparență a activităților fondului, selecția și prioritizarea proiectelor, recomandând o coordonare între proiectele de investiții făcute de stat, astfel încât să nu existe duplicare de fonduri și să se evite riscuri fiscale.
De asemenea, s-au stabilit grupuri de lucru mixte în vederea consultărilor pe următoarele teme: Insolvența persoanelor fizice (ME, ANPC, FMI); Fondul Suveran pentru Dezvoltare și Investiții; Investiții și restructurări ale companiilor din portofoliul Ministerului Economiei.
Flacăra culturii europene se aprinde la Timişoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naţionale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanţei
Sezonul expoziţional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranţa că, în România prezentă şi viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrităţi care au unit arta cu medicina: Brâncuşi şi Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere