Joi, 15 februarie 2024 – Ziua Națională a Lecturii la MNLR
Numărul 5, 7-13 feb. 2024 » Roza vânturilor
Joi, 15 februarie 2024, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la Casele memoriale ale MNLR, precum și în școli, colegii și licee din București vor avea loc întâlniri cu scriitori și actori, menite să încurajeze lectura.
„Ziua Națională a Lecturii la MNLR își propune să promoveze actul de a citi prin evenimente tip atelier și lecturi interactive pentru diferite grupe de vârstă. Proiectul prilejuiește și o întâlnire specială cu scriitoarea și traducătoarea Grete Tartler, precum și lecturi din operele autorilor români, o selecție realizată de actrițele Ioana Pavelescu și Adina Popescu”, menționează reprezentanții Muzeului, într-un comunicat.
În avanpremiera Zilei Naționale a Lecturii, respectiv miercuri, 14 februarie 2024, de la ora 12.00, elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” vor participa la atelierul de commedia dell'arte realizat de actorul Mihai Mălaimare în Ceainăria MNLR din str. Nicolae Crețulescu nr. 8.
Data de 15 februarie este legată, totodată, de ziua nașterii lui Titu Maiorescu (n. 1840, la Craiova) și a lui Spiru Haret (n. 1851, la Iași), personalități foarte importante ale culturii române, care vor fi evocate în cadrul unui ghidaj tematic în sala Criticilor, revistelor și cenaclurilor și în sala Marilor enciclopediști.
Pentru a încuraja lectura, vizitarea expoziției de bază din strada Nicolae Crețulescu și a Caselor memoriale ale MNLR, precum și participarea la ateliere și evenimente sunt gratuite.
Partener al manifestării este Teatrul de Comedie.
Programul complet al evenimentelor poate fi accesat aici.
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție