Lansarea primului parteneriat public-privat european privind securitatea cibernetică
Telex » Știri 5 iulie 2016
Comisia Europeană (CE) a lansat astăzi un nou parteneriat public-privat în domeniul securității cibernetice, care se așteaptă să genereze până în 2020 investiții de 1,8 miliarde euro. Acesta se înscrie într-o serie de noi inițiative destinate să pregătească Europa pentru a face față mai bine atacurilor cibernetice și să consolideze competitivitatea sectorului securității cibernetice.
Demersul are loc în contextul în care, potrivit unui recent sondaj, cel puțin 80% dintre societățile europene s-au confruntat în ultimul an cu unul sau mai multe incidente din domeniul securității cibernetice, iar numărul incidentelor de securitate din toate sectoarele economice a crescut la nivel mondial cu 38% în 2015. Această situație afectează companiile europene, indiferent de dimensiune, și amenință să submineze încrederea în economia digitală. „Ca parte a Strategiei sale privind piaţa unică digitală pentru Europa, Comisia dorește să consolideze cooperarea transfrontalieră, precum și între toate entitățile și toate sectoarele active în domeniul securității cibernetice, și să contribuie la dezvoltarea unor tehnologii, produse și servicii inovatoare și sigure în întreaga UE”, se precizează într-un comunicat al CE.
Planul de acțiune de astăzi include lansarea primului parteneriat public-privat european privind securitatea cibernetică. În cadrul programului său de cercetare și inovare Orizont 2020, UE va investi 450 de milioane euro în acest parteneriat. Se preconizează că actorii de pe piața securității cibernetice, reprezentați de Organizația Europeană pentru Securitatea Cibernetică (European Cyber Security Organisation – ECSO), vor investi de trei ori mai mult. Acest parteneriat va include, de asemenea, membri din administrațiile publice, centrele de cercetare și instituțiile universitare naționale, regionale și locale. Obiectivele parteneriatului sunt stimularea cooperării în etapele inițiale ale procesului de cercetare și inovare și dezvoltarea unor soluții de securitate cibernetică pentru diverse sectoare, cum ar fi energia, sănătatea, transporturile și finanțele.(Al.R.)
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție
Expoziție la BNR: „Un alt fel de tezaur: Campionii României”