
Necesar și posibil în asigurarea consumului intern de produse agroalimentare
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Revista presei economice
Considerațiile din revista Capital se pot încadra într-un curent mai cuprinzător de opinii referitoare la „punctul nevralgic” al evoluției PIB în acest an, și anume producția agricolă și, pe un plan mai larg, cea agroalimentară. Este interesant de consemnat că punctele de vedere exprimate sunt legate direct de șansele de aplicare a ceea ce presa a numit „Legea lui 51%”. Pe această temă, Roana Rotaru (Ziarul Financiar din 14 iulie a.c.) face o analiză referitoare la capacitatea agriculturii de a acoperi consumul intern la nivelul celor 51%. Astfel, analista consemnează: „Potrivit reprezentanților din agrobusiness, România poate acoperi din producția națională necesarul de carne de pasăre, de ouă, de produse lactate și de panificație, însă există o deficiență de carne de porc și vită, iar în extrasezon, de fructe și legume. Aceste deficiențe ar putea fi combătute printr-o mai bună organizare a producătorilor agricoli și prin dezvoltarea unor sisteme de depozitare care să permită livrarea de fructe și legume tot anul”.
Bookfest 2023, un autentic festival al cărții de calitate
La Festivalul Filmului European, calitatea artistică pe „prim-plan”
Noaptea Muzeelor, un festival național al artei și culturii
Viitorul începe azi: performanțe internaționale ale tinerilor
Capodopere ale artei universale, de la Brukenthal la Art Safari și retur
În Săptămâna Mare, Corul Madrigal a susținut… Mari Concerte
Susținerea financiară a proiectelor culturale, în consonanță cu cererea publicului
La Art Safari, omul contemporan în expresia lui artistică