Numărul breșelor de securitate cauzate de atacurile ransomware a crescut cu 79%, în acest an
Numărul 42, 25-31 oct. 2023 » Conectarea la era digitală
Numărul de incidente cauzate de atacurile ransomware a crescut cu 79%, în 2023 față de anul anterior, arată un studiu internațional ce va fi prezentat la cea de-a 13-a ediție a evenimentului DefCamp, organizat în perioada 23-24 noiembrie. "Evoluția situației economice și geopolitice aduce noi provocări pentru securitatea cibernetică, hackerii etici confruntându-se cu o creștere semnificativă a amenințărilor informatice. În 2020, 20% dintre atacuri erau de tip ransomware, potrivit unui studiu internațional, și afectau aproape un sfert dintre companii. În 2023, numărul de breșe de date cauzate de atacurile de tip ransomware și făcute publice a crescut cu 79%. (...) din punct de vedere istoric, tentativele de fraudă cresc în perioadele de recesiune, iar atacatorii se pot adapta pieței, scăzând prețurile instrumentelor de hacking și făcând criminalitatea cibernetică și mai accesibilă. De exemplu, după recesiunea din 2008-2009, atacurile cibernetice au crescut cu 40%", menționează organizatorii conferinței de specialitate, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.
În acest context, ediția DefCamp din acest an oferă cadrul pentru discuții despre cele mai frecvente tipuri de atacuri cibernetice în 2023, autentificarea criptografică, metode inedite de apărare, folosirea automatizării în operațiunile de apărare sau vulnerabilitățile tehnologiei cloud și multe altele.
Evenimentul DefCamp 2023 este organizat de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) și sprijinit de Bit Sentinel, Booking Holdings și Keysight Technologies România. Din 2011 și până în prezent, DefCamp a reușit să atragă la București aproape 11.000 de participanți din peste 55 de țări și 150 de orașe. La ediția din acest an, peste 200 de echipe sunt deja înscrise în competiția DefCamp Capture the Flag (D-CTF), una dintre cele mai mari inițiative de acest fel din Europa Centrală și de Est.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică
Cu dronele, la „înălțimea” unui spectacol multimedia: Simfonia Campionilor
Revitalizarea și valorizarea unui tezaur inestimabil: monumentele istorice
Litoralul, o imensă scenă a artei de calitate
Cultură și statistică. Drumul spre mai mult și mai bine
Sub egida Ateneului Român, o vară muzicală de excepție