O nouă emisiune de mărci poştale – „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană”

O nouă emisiune de mărci poștale – „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană”

Numărul 37, 1-7 octombrie 2019  »  Roza vânturilor

Romfilatelia a introdus în circulaţie, la începutul lunii octombrie, emisiunea de mărci poştale intitulată „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană”, care prezintă, într-o compoziţie grafică armonioasă, imaginile unor obiective turistice alături de elemente gastronomice specifice zonei Sibiului.

„Sibiul intră într-o elită gastronomică din care mai fac parte doar alte opt regiuni europene, printre care Lombardia şi Catalonia. Apartenenţa Sibiului la această elită europeană se datorează tradiţiei gastronomice foarte bine păstrate precum şi a diversităţii culturale prezente în zonă. Ardealul este presărat cu sate pitoreşti, biserici de lemn şi fortificate, livezi de pomi fructiferi, lanuri de grâne, grădini de legume şi podgorii, care conferă peisajului un aspect magic. Ardelenii, renumiţi pentru ospitalitatea lor, au consacrat faima regiunii în inimile vizitatorilor străini”, precizează Romfilatelia, într-un comunicat.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă Turnul Dulgherilor (Zinmmermannsturm), ridicat în secolul XIV, de breasla săsească a dulgherilor din oraşul Sibiu. Alături de obiectivul medieval, timbrul prezintă un aranjament de brânzeturi sibiene asortate.

Turnul Sfatului (Hermannstadter Ratsturm), parte din ansamblul de fortificaţii a oraşului ca poartă prin care se face tranziţia din Piaţa Mică şi Piaţa Mare, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, alături de un aranjament de mezeluri alese din gama celor servite în regiunea Sibiului ca gustare rece.

Timbrul cu valoarea nominală de 5 lei are ca subiect Biserica Evanghelică din Sibiu (Evangelische Stadtpfarrkirche), finalizată în 1520 şi considerată una dintre cele mai impresionante clădiri în stilul gotic ridicate în România, având asociată ca imagine culinară o porţie de mâncare tradiţională de fasole şi cârnaţi, servită conform tradiţiei gastronomice locale, cu ceapă roşie crudă.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei este redată Piaţa Sfatului, cu Muzeul Bruckenthal (Palatul Bruckenthal) ridicat între 1778-1788 de guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei, Samuel Bruckenthal, lângă care este prezentă imaginea unui platou asortat care expune o selecţie tradiţională de gustări reci şi calde specifice zonei Sibiului formată din elemente de mezel, lactate şi preparate din legume.




Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.