
OMV Petrom pregătește investiții de 1 miliard de euro pe an până în 2021
Telex » Știri
16 februarie 2017
OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, controlată de grupul austriac OMV, și-a planificat investiții de circa 1 miliard de euro pe an în perioada 2017-2021 și înlocuirea integrală a rezervelor epuizate, arată Strategia actualizată 2021+, publicată astăzi de companie. „Valorificarea potențialului și raționalizarea câmpurilor petroliere din portofoliul existent vor contribui la sustenabilitatea companiei pe termen lung. Maximizarea ratelor de recuperare din activele existente de producție, în condiții de randament economic, va contribui substabțial la obiectivul de 100% rată de înlocuire a rezervelor până în 2021”, arată strategia publicată de companie.
Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat astăzi că în acest an compania va crește cu 40% investițiile față de anul trecut, la 800 milioane euro, majoritatea în upstream, comparativ cu 570 milioane euro, investițiile realizate anul trecut. „Vom continua procesul de eficientizare și integrare, vom maximiza potențialul portofoliului Upstream, vom urmări creșterea pe care România încă o poate oferi și vom explora oportunități de expansiune regională selective. Aceste obiective vor fi atinse valorificând activele și capabilitățile noastre, pentru o dezvoltare durabilă a companiei, integrând tehnologia și inovația în operațiunile noastre curente”, a spus Gheorghe.
Unul din cei mai importanți piloni de creștere în România este proiectul Neptun Deep, perimetru aflat în Marea Neagră pe care îl are în concesionare cu gigantul american ExxonMobil. „Dacă dezvoltarea comercială se va dovedi a fi viabilă, decizia finală de investiție este așteptată în 2018, iar prima producție ar putea demara în 2021-2022”, se arată în strategie.
(Sursa: News.ro)
Flacăra culturii europene se aprinde la Timișoara
Mesajele de suflet ale Zilei Culturii Naționale
Debutul muzical în 2023 sub „bagheta” performanței
Sezonul expozițional de iarnă, o sărbătoare a artei contemporane
La Târgul Gaudeamus 2022 a renăscut speranța că, în România prezentă și viitoare, cartea va ocupa locul pe care îl merită
Celebrități care au unit arta cu medicina: Brâncuși și Gerota
„Tichetele culturale”, un sprijin financiar pentru „consumatorii” de produse creative
Un turneu de succes al muzicii fără frontiere